Fysical heeft groot nieuws! Bekijk Technogym

PowerMama groepslessen in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek

De zwangerschap en bevalling vragen veel van uw lichaam. Het is dus belangrijk om fit te blijven en op een verantwoorde manier te sporten. Hoe u dat doet? Met de PowerMama lessen bij Fysical Hillegersberg! Fysical Hillegersberg heeft alle expertise in huis om u te helpen weer fit en energiek te worden. Veel vrouwen krijgen tijdens of na de zwangerschap te maken met lichamelijke klachten. Dit kan het functioneren en welbevinden sterk beïnvloeden, mogelijk tot vele jaren na de zwangerschap.

Door onze kennis en ervaring te bundelen op het gebied van echografie en training, kunnen wij zorgen voor vermindering van veel voorkomende klachten, ook als u al vele jaren geleden bent bevallen. Daarnaast streven wij naar het behouden en maximaliseren van uw fysieke fitheid!

Fit
Blijven
Snel
Herstellen
100%
Afspraakgarantie
7 dagen
Per week geopend

Sporten tijdens zwangerschap en na de bevalling

Als u fit blijft tijdens uw zwangerschap, herstelt u sneller na de bevalling. Sporten tijdens zwangerschap is dan ook zeker aan te raden. Maar hoe kunt u op een verantwoorde manier trainen? En kunt u bijvoorbeeld zwanger buikspieroefeningen doen? Dat leert u tijdens de PowerMama lessen. Zo blijft u fit tijdens de zwangerschap zonder uw lichaam te beschadigen. Ook na de bevalling kunt u aan uw herstel werken met de PowerMama lessen.Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, bekkenbodemspieren en het versterken van grote spiergroepen.

Het PowerMama programma bij Fysical Hillegersberg

Iedere maandag kan je starten in een groep van max. 8-10 deelneemsters. Het programma start met een uitgebreide screening en intake. Hierbij beoordelen wij onder andere het functioneren van de bekkenbodemspieren, de buikspieren, het diafragma en de aanwezigheid van een eventuele diastase (incl. mate van ernst). Ook worden testen gedaan om uw fysieke fitheid te bepalen.

Persoonlijke en professionele begeleiding

Elk lichaam en elke zwangerschap is anders. Er is dus niet een standaard programma dat iedereen kan volgen. Onze ervaren instructrices begeleiden u met persoonlijke aandacht en passen de oefeningen aan op wat uw lichaam aan kan. De instructrices zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in fitness voor zwangere vrouwen en sporten na de bevalling. De PowerMama lessen zijn samengesteld door de CoreAcademy, in samenwerking met een verloskundige en bekkenfysiotherapeut.

Voor wie is PowerMama?

Fysical Hillegersberg PowerMama is geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die tot twee jaar na hun bevalling het sporten weer willen oppakken. Postnataal en prenataal dus. Na een natuurlijke bevalling zonder complicaties kunt u meestal na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede duurt dit iets langer. Dan kunt u meestal na 8 tot 10 weken weer aan de slag.

Fysical PowerMama specialisten
"We hebben ook veel Spaanse klanten bij Fysical! ¡Zumba es mi pasión!"
Maria
Personal Trainer, Instructrice PowerMama
"Naast fitness, doe ik ook graag aan hockey en kitesurfen. Ik werk sinds 2022 als fysiotherapeut bij Fysical"
Elodie
Personal Trainer

Sporten met andere mama’s (to be) uit de buurt

Moeder worden is een leuke, maar spannende gebeurtenis. Extra fijn om dit te delen met andere mama’s (to be) dus! Tijdens de PowerMama lessen ontmoet u andere vrouwen uit Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek die zwanger of net moeder geworden zijn. Hieruit ontstaan vaak blijvende vriendschappen.

Maak een afspraak