Een echogeleide behandeling is accuraat, effectief en veilig.

Heeft u een ontsteking van een slijmbeurs, pees of gewricht die door rust en/of fysiotherapie niet afneemt en waar u last van blijft houden? Bij Fysical Hillegersberg kunt u hiervoor terecht voor een echogeleide corticosteroïde injectie. Tijdens een speciaal hiervoor opgezet spreekuur werken een arts en onze fysiotherapeut/MSK echografist samen om u onder echogeleide een corticosteroïde behandeling te geven.

Effectief
Behandelplan
30min
Behandeling
9+
Patiënttevredenheid
7 dagen
Per week geopend

Wat is een echogeleide injectie?

Een echogeleide injectie is een injectie waarbij de naald tijdens de injectie op het echoapparaat wordt gevolgd. Hierdoor kan de naald exact op de juiste locatie worden gezet en de medicatie worden geïnjecteerd.

Waarom echogeleid?

Echogeleide interventies, waaronder corticosteroïde injecties, in de eerstelijnszorg worden in toenemende mate toegepast bij de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Wetenschappelijke literatuur en ervaringen van artsen onderschrijven het belang van deze ontwikkeling. Van blind (op gevoel) injecteren is aangetoond dat het vaak niet het juiste resultaat oplevert omdat deze minder accuraat zijn. Het substraat, de corticosteroïd, wordt niet altijd op de juiste plek geïnjecteerd en is daarom minder effectief en veilig.

Onze visie

Bij Fysical Hillegersberg geloven wij dat een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de arts de zorg voor de patiënt ten goede komt. Samen hebben ze de kennis, kunde, faciliteiten én tijd om een patiënt een accurate, effectieve en veilige behandeling te geven. Daarnaast, en zeker niet minder belangrijk, begeleiden wij de patiënt verder naar een zo optimaal mogelijk herstel.

Bij Fysical maken wij gebruik van high-end echografie apparatuur, vast en mobiel, dat wordt gebruikt in tweedelijns zorginstellingen (ziekenhuizen en specialistische klinieken).

Fysical echogeleide specialisten
"Ik ben altijd gemotiveerd om samen met de patient klachten te verhelpen."
Johan
Fysiotherapeut, Echografist

Afspraak maken voor een echogeleide behandeling bij Fysical Hillegersberg

U kunt snel van uw klacht afkomen met behulp van echogeleide interventies. Maak daarom snel een afspraak, zodat u samen met één van onze fysiotherapeuten/MSK echografist kunt beginnen aan het herstelproces!

Afspraak maken