Fysical heeft groot nieuws! Bekijk Technogym

Een zeer effectieve behandelmethode om klachten met de spieren te verhelpen.

Voor een Dry Needling fysiotherapie behandeling in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek of Ridderkerk bent u bij ons op de juiste plek. Veel mensen zullen zich ongetwijfeld afvragen wat Dry Needling precies is. Dry Needling is een behandelmethode die vooral wordt toegepast om klachten met de spieren te verhelpen. Het is niet de meest aangename behandeling die er is. Er wordt namelijk met naalden gewerkt.

De behandeling kan pijnlijk zijn, maar is vaak zeer effectief. Om die reden is de behandeling vaak de moeite waard, omdat er chronische pijn mee kan worden verlicht. Een Dry Needling behandeling kan dus even vervelend zijn, maar er is een goede kans dat uw pijnklachten worden verlicht.

4x
Minimaal aantal behandelingen
30min
Behandeling
9+
Patiënttevredenheid
7 dagen
Per week geopend

Wat is een Dry Needling behandeling?

Een andere naam voor Dry Needling is ook wel intramuscular stimulation. Dit wordt meestal afgekort als IMS. Bij een Dry Needling behandeling wordt er met een naald in een spierverdikking gedrukt. Veel mensen vergelijken het ook wel met acupunctuur. De overeenkomst ligt vooral in de techniek van het plaatsen van de naalden, maar er zijn ook duidelijk verschillen te benoemen.

Bij Dry Needling wordt vaak met één naald gewerkt, terwijl bij acupunctuur doorgaans gebruik wordt gemaakt van meerdere naalden. Ook blijven de naalden bij een Dry Needling behandeling minder lang in het lichaam zitten. Er is vakwerk voor nodig om een behandeling op de juiste wijze uit te voeren. Wij werken bij Fysical Hillegersberg en Ridderkerk enkel met gespecialiseerde fysiotherapeuten, waardoor u geen risico loopt.

Waarom Dry Needling en voor wie is het bedoeld?

Dry Needling wordt vooral gebruikt bij spierklachten die al een lange tijd aanhouden. Dergelijke spierklachten kunnen ook uitzetten naar andere plekken in het lichaam. Zo kunt u op meerdere plekken pijn ervaren. Dit is natuurlijk heel vervelend en Dry Needling wordt daarom ingezet om de oorzaak van de spierklachten aan te pakken.

Dit wordt gedaan door de zogenoemde trigger points te behandelen met behulp van een naald. Een Dry Needling behandeling is aan de ene kant effectief voor mensen die een lange tijd last hebben van stijve spieren. Bovendien is het effectief om acute en chronische spierpijn te verhelpen.

Dry Needling resultaten

Dry Needling wordt uitgevoerd in onze fysiotherapie praktijk in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek of Ridderkerk. Klachtenverlichting is het beoogde resultaat van de behandeling. De tijd van het behandelproces is afhankelijk van de blessure. Bij ons werken ervaren fysiotherapeuten die al veel ervaring hebben met deze behandeling. Allereerst zal onze fysiotherapeut onderzoeken welke spieren verantwoordelijk zijn voor de klacht. Aan de hand van deze informatie kan de fysiotherapeut vaststellen hoe lang de behandelmethode ongeveer zal zijn.

Fysical Dry Needling specialisten
"ook als Manueel therapeut gebruik ik dry needling "
Jamal
Manueel therapeut
"Dry-needling is een goed methode voor snel herstel"
Chris
Fysiotherapeut

Afspraak maken voor een Dry Needling behandeling bij Fysical Hillegersberg of Ridderkerk?

U kunt bij ons snel geholpen worden aan uw klachten. We hanteren geen wachtlijsten en zijn zeven dagen in de week geopend. Bij een Dry Needling behandeling bij ons in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek of Ridderkerk streven wij er altijd naar om in een korte periode goede resultaten te boeken. Maak dus snel een afspraak voor een Dry Needling behandeling.

Afspraak maken
Dry Needling Fysical