Fysical heeft groot nieuws! Bekijk Technogym

Spieren en gewrichten ondersteunen met Medical Taping

Wij bieden Medical Taping in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek en Ridderkerk aan om verschillende klachten te verhelpen. Medical Taping wordt voornamelijk gebruikt om spieren en gewrichten te ondersteunen. Bij ons werken ervaren fysiotherapeuten die precies weten op welke wijze deze tape moet worden aangebracht. In principe zorgt de behandeling ervoor dat uw spieren beter gaan functioneren. Dit is niet alleen noodzakelijk om goed te kunnen bewegen, maar ook voor de bloedcirculatie.

De Medical Taping wordt uitgevoerd door onze fysiotherapeuten in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek en Ridderkerk. Niet alleen klachten kunnen met Medical Taping worden behandeld, maar ze kunnen ook nog eens worden voorkomen.

Ervaren
Fysiotherapeuten
Breed
Toepasbaar
9+
Patiënttevredenheid
7 dagen
Per week geopend
medical taping

Wat is Medical Taping precies?

Het voordeel van het elastiek dat wordt gebruikt bij een Medical Taping-behandeling is de rekbaarheid ervan. Deze rekbaarheid is vergelijkbaar met de rekbaarheid van de menselijke huid. Dit elastiek zorgt ervoor dat u uw spieren nog gewoon kunt gebruiken. Dankzij de rekbaarheid van de tape kunnen ze namelijk vrijelijk bewegen. De tape kan op veel verschillende soorten spieren worden aangebracht. De methode stamt uit de jaren 70 van de vorige eeuw en is ontwikkeld door Kenzo Kase.

Waarom Medical Taping en voor wie is het bedoeld?

Een Medical taping behandeling is breed toepasbaar. Het is bij uitstek een goede behandeling om sportblessures aan te pakken. De reden hiervoor is dat u door de rekbaarheid nog steeds vrijelijk kunt bewegen. Het is echter nog veel breder toepasbaar. De behandeling kan ontstekingen verminderen, gewrichten ondersteunen, lichaamshoudingen corrigeren en nog veel meer.

Bij Fysical Hillegersberg of Ridderkerk kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten snel nagaan of Medical Taping praktisch is bij uw specifieke klacht. Onze informele setting zorgt ervoor dat u zich snel op uw gemak voelt.

Medical Taping resultaten

De resultaten van Medical Taping zijn afhankelijk van de oorspronkelijke klacht. Het kan bijvoorbeeld bijdragen aan het verminderen van pijn in de spieren. Ook rugklachten kunnen ermee worden verholpen. Bovendien verbetert het de spierfuncties. Medical Taping kan bij veel verschillende soorten behandelingen worden toegepast, waardoor de resultaten dus ook uiteen kunnen lopen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen allereerst vaststellen of een behandeling van Medical Taping effectief is in uw specifieke situatie. Bij Fysical Hillegersberg focussen wij ons altijd op effectiviteit. Een snelle vaststelling is voor ons erg belangrijk, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

medical taping
Fysical Medical Taping specialisten
"Ik bewijs dat veel klachten door meer en beter te bewegen aangepakt kunnen worden."
Peter de Louw
Directeur, (Sport)-Fysiotherapeut
"Het tapen van gewrichten of spieren helpen klachten verminderen of te voorkomen!"
Robin Kila
Fysiotherapeut

Afspraak maken voor een Medical Taping behandeling bij Fysical Hillegersberg

U kunt over het algemeen snel bij ons terecht. Wij zijn zeven dagen in de week geopend en hanteren geen wachtlijsten. Zo kunt u snel behandeld worden met uw klacht en dat is natuurlijk erg belangrijk. Dat begrijpen wij maar al te goed. Neem daarom snel contact met ons op om een afspraak te maken!

Afspraak maken
medical taping fysical