Fysical heeft groot nieuws! Bekijk Technogym

Pilates groepslessen in Rotterdam

Soepeler bewegen, spierkracht opbouwen én ontspannen? Kom naar de Pilates groepslessen bij Fysical Hillegersberg. Bij Pilates draait het om stabiliteit, spierkracht en coördinatie. De ideale les om te bouwen aan een sterk lichaam en een sterke geest.

Soepeler
Bewegen
Sterk
Lichaam
100%
Afspraakgarantie
7 dagen
Per week geopend
Pilates groepsles

Wat is Pilates?

Bij Pilates ligt de focus op stabiliteit, kracht en coördinatie. In deze groepsles doen we veel grondoefeningen die gericht zijn op buik-, rug-, been- en bilspieren. Bij alle pilates oefeningen zijn uw rug, buik en bekkenbodem aangespannen. Hierdoor bouwt u niet alleen kracht op, maar verbetert u ook uw houding. Pilates is dan ook sterk aan te raden bij rugklachten. Tijdens de les gebruiken we geen gewichten, maar traint u gewoon met uw eigen lichaamsgewicht.

Pilates oefeningen worden in een rustig tempo uitgevoerd. Dit maakt de les geschikt voor beginners en gevorderden en geeft een ontspannen sfeer. Maar vergis u niet: Pilates is zeker ook een inspannende les!

Pilates vs Yoga

Wat is nu het verschil tussen Pilates en Yoga? De sporten lijken op elkaar, omdat Pilates geïnspireerd is op Yoga. Maar er zijn zeker ook verschillen. Hoewel u na beide lessen met een ontspannen gevoel naar huis gaat, richt Pilates zich meer op het lichaam. Bij Yoga ligt de focus juist meer op de geest. Daarnaast werkt u bij Pilates vooral aan kracht en stabiliteit, terwijl Yoga zich meer richt op lenigheid. Wilt u zelf het verschil tussen Pilates en Yoga ervaren? Bij Fysical Hillegersberg geven we beide lessen. Kom dus gerust langs om te kijken wat het beste bij u past.

Persoonlijke en professionele begeleiding

Omdat u tijdens Pilates aan uw houding en rompstabiliteit (oftewel core-stability) werkt, is het zeer belangrijk dat de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd worden. Onze ervaren instructrices Patricia en Maria helpen u hier graag bij. Zo weet u zeker dat u het beste uit de training haalt zonder uw lichaam te overbelasten.

Pilates groepsles begeleiding
Fysical Pilates specialisten
"Bij Pilates werken we hard aan uw lenigheid, core en buikspieren!"
Maria
Personal Trainer, Instructrice PowerMama, Zumba, Pilates en Yoga
"Door structureel te werken aan uw buik en rugspieren zal uw wervelkolom sterker worden en rugklachten voorkomen!"
Patricia
Yoga en Pilates instructrice

Proefles Pilates

Enthousiast geworden? Neem een proefles! Voor of na de les vertellen we u alles wat u wilt weten over Fysical Hillegersberg en leiden we u graag rond.

Meld u aan voor een proefles
Pilates groepsles